HS Selects not only the content of the table, but the title

Questions and answers about anything related to Helium Scraper
Post Reply
luisantafe
Posts: 10
Joined: Tue May 03, 2011 9:15 pm

HS Selects not only the content of the table, but the title

Post by luisantafe » Tue Jul 12, 2011 4:50 am

How can I separate the content from the title in an specific kind?

webmaster
Site Admin
Posts: 496
Joined: Mon Dec 06, 2010 8:39 am
Contact:

Re: HS Selects not only the content of the table, but the ti

Post by webmaster » Tue Jul 12, 2011 5:51 am

A JavaScript gatherer will most likely solve this, but I would need more information such as the URL being scraped in order to be able to help you.
Juan Soldi
The Helium Scraper Team

luisantafe
Posts: 10
Joined: Tue May 03, 2011 9:15 pm

Re: HS Selects not only the content of the table, but the ti

Post by luisantafe » Tue Jul 12, 2011 2:29 pm

Thks for helping me. This is the address

Code: Select all

http://www.fincaraiz.com.co/viviendas/venta/bogota-dc/bogota/ofertas.aspx
The fields that are selected including their title are Tipo, hab. and Precio.

Thks again

webmaster
Site Admin
Posts: 496
Joined: Mon Dec 06, 2010 8:39 am
Contact:

Re: HS Selects not only the content of the table, but the ti

Post by webmaster » Wed Jul 13, 2011 3:26 am

I'm not sure I'm getting it. I was able to select Tipo, hab. and Precio properly as you can see on this picture:
selection.jpg
selection.jpg (34.09 KiB) Viewed 4622 times
The only problem I see is that the item under Precio is selecting also the "Comprar Aviso" text. This problem can be solved with a JavaScript Gatherer but I don't think this is the problem you are talking about.
Juan Soldi
The Helium Scraper Team

luisantafe
Posts: 10
Joined: Tue May 03, 2011 9:15 pm

Re: HS Selects not only the content of the table, but the ti

Post by luisantafe » Thu Jul 14, 2011 5:19 pm

thks for your help. This is my screen.

Image

webmaster
Site Admin
Posts: 496
Joined: Mon Dec 06, 2010 8:39 am
Contact:

Re: HS Selects not only the content of the table, but the ti

Post by webmaster » Thu Jul 14, 2011 5:54 pm

Oh, now I see what your problem is. Sorry didn't get what you meant before. Please go to Project -> Options -> Select Active Properties, activate the FontWeight item and recreate your kinds. You can as well activate all items, this will make your kinds more restrictive, but activating only the one I mentioned will work for this particular case since the title is bold and the other items are not.

Hope it helped.
Juan Soldi
The Helium Scraper Team

luisantafe
Posts: 10
Joined: Tue May 03, 2011 9:15 pm

Re: HS Selects not only the content of the table, but the ti

Post by luisantafe » Fri Jul 15, 2011 4:18 am

works like a charm!!!!!!!! thanks again.

Post Reply